-julen är över-

Ja julen kommer och går väldigt fort! Vi har haft en jätte trevlig jul hemma hos mina föräldrar med mina syskon. Mycket god mat och trevligt sällskap har det varit!  Jag var tvungen att jobba på annan dagen så det blev inte mycket ledigt i år, bara julafton och juldagen.

Här kommer en bild på våran gran och den barrar, undra varför Jonas hihihihiiiii. Det är nog den finaste granen vi har haft på länge.

image217


Sådana här små påsar fick Märta ge till hennes förskolefröknar. Det är en liten tändsticksask som jag gjort och en liten ståltrådsängel som jag också gjort!
image218

Märta får ett paket av tomten! Lite rädd var hon så jag fick bära henne, hon ville inte riktigt gå dit själv. Hoppas att du hittar dit nästa jul igen tomten!
image219

Så här glad blir man när man fått en alldeles egen häst, den låte lite när man trycker den i örat!
image220

Hoppas att ni har haft en lika trevlig jul som jag, nu jobbar jag för nyår. Många ska gå bort och naturligt vis har man med sig en blomma.

Nu ska jag krypa i säng,  hej svejs och ett riktigt GOTT NYTT ÅR om jag inte bloggar innan 2008!

-vi klär granen-

Nu är julen kommen nu är julen här...
Japp vi klädde granen här om dagen, det är nog den finaste granen vi har haft MEN den barrar redan... men bara lite!  Märta var så duktig att hänga i julgranskulorna och glitter.

image216

Ska ta en bild på granen i helhet en dag för den blev väldigt fin! Nu är klockan redan 23,14 och jag är trött... så jag säger God Natt.

-vi har pyntat för advent-

Ja nu börjar vi komma i stämmning här hemma. Visar här lite bilder på hur det ser ut vid vår entre till huset.  

image211

Här kommer några bilder på vår husnalle som jag gjorde i höstas. Nu har vi lagat den efter att fåglarna hackat på den i tron om att de skulle hitta mat... Det fattas nu bara ett rött band runt halsen med en rosett på. Jag tänkte mig att den skulle sittta på en trälåda med lite granris på nu i vinter. Får se om det finns några lådor kvar på jobbet...
image212

image213

Jag, syster min och vår svägerska var i Gällstad i lördags. Där i en inredningsbutik hittade jag denna underbara ampel, dne kunde jag inte motstå. Passar perfekt till en hyacint nu i jultider!
image214

Denna krans gjorde jag när vi hade pyssel med Öppna förskolan, det var en kväll då bara föräldrarna var välkommna. Vi stöpte ljus och gjorde dörrkransar och åt god mat. Min krans är gjord av enris - taggit värre men med ett par bra handskar gick det bra! Enkel och fin inte överdekorerad precis...
image215

Ja så ser det ut på vår entre, hjärtligt välkommna! Ha en trevlig kväll och tack för alla komentarer! Nu är klockan oj så bara 20,08 jaja får väl sätta igång med alla julkort.... det är ju ett par stycken!

-nu är stafetten slut och jag-

Jag är helt slut, det har varit mycket en tid nu! Både med stafetten och lite privat efter denna helg så gick luften verkligen ur mig.

Idag har jag Jonas och Märta haft en underbar dag tillsammans. Vi har varit och hämtat en julgran som vi ska ha i trädgården, granris som vi ska klä in våran veranda med och ny mossa till vår hus nalle, den har sett lite sleten ut när fåglarna har varit och hackat på den men nu ska den bli fin igen!... Lovar att jag ska ta ett kort på den imorgon i dagsljus den är så söt. Vi hittade ett sådant kanonställe där det fanns plattmossa, ett riktigt smultronställe!

Vi har pyntat för advent med stjärnor, ljustakar och även lite tomtar har hittat hit med. Nya ljusarrangemang på borden och allt ser så trevligt ut.

Här kommer min ask som jag gjorde till stafetten, jag hade verkligen hoppats på att komma till final med den men icke...
image208

Här är ett annat bidrag till stafetten, man skulle göra en julgransdekoration. Det skulle finnas två stämplade motiv, kanske inte den roligaste grenen enligt mig men jag gjorde ju något ivargefall.
image209

Här är mitt kort till stafetten som skulle vara format som ett hjärta, detta kortet gick fort att göra då jag inte hade så mycket tid och inga ideer heller, men ett kort blev det i hjärtform!
image210

Kram till er alla och hoppas att första advent varit bra! Klockan är nu 20,28 och jag ska städa i ordning här i mitt pysselrum efter stämpelstafetten! Det behövs...