-Märta och Selma´s hus-

Ja det var ett projekt som blev lite mer än vi tänkt oss! Vi köpte en lekstuga, den levererades hit en mörk och kall vinterdag för ett år sedan. När jag kom hem från jobbet den dagen var jag tvungen att titta både en och två gånger för lekstugan var ju inte riktigt i den färgställningen som vi beställt.
Så till våren skrapade min man av färgen för jag tyckte att lekstugan såg så dyster ut i rött och svart....

Sen grundmålade Jonas och min pappa Erland lekstugan, jag drog väl lite med penseln med men orkade inte så mycket då jag var höggravid! Märta målade lite med men hon tyckte det var roligare att måla med kritorna på hennes staffli.

Här är den färdig målad med samma färgställning som vi har på vårt hus! Sen sattes det upp innerväggar, tak och lister. Vi ålade o målade, tapetserade och dekorerade tills allt var klart en sommardag.
Detta fotot kunde jag inte motstå att inte ta med, inte en tanke på att Märtas klänning passar så bra in i lekstugan. Här är diskbänken och spisen, som jag har önskat och Jonas har gjort efter mina önskemål... Spisen köpte jag på Erikshjälpen för en femtilapp.Bordet och stolarna fyndade jag verkligen på IKEA de hade ett kanonerbjudande just den dagen då vi var där, så jag tänkte inte utan köpte bara!
Golvet har jag faktiskt målat, vi funderade på att lägga in ett plastgolv eller något annat men sen beslöt vi oss för att måla det och det blev jätte bra!


Även docksängen och hyllan är från Erikshjälpen, gardinerna och påslakandet har jag sytt själv.Å jag älskar denna lilla lekstuga, vill att det ska bli sommar så att vi kan leka där igen. Men hade det inte varit för mina föräldrar som hjälpte oss att göra iordning lekstugan så kanske den inte hade varit klar ännu. Tack mamma och pappa för all hjälp!

Märta och hennes kompisar lekte i det lilla huset många långa timmar i sommras.

Nu är det snart första advent och Märta fick en överaskning i dag när hon kom hem från dagis nämligen en luciakrona. Hon blev så lycklig!!! Nu ligger hon i sin säng med kronan på bordet, jag får nog gå in o släcka ljusen om en stund...
I år vill hon inte vara sjärngosse utan lucia precis som hennes kompisar.

Ha en trevlig dag! Theresia

-roliga kort-

Ja det ska ju vara roligt att skapa.... så jag behöver något nytt och roligt att göra känner jag. Vill inte bara sitta och göra traditionella kort och lägga på hög!
Jag har fått hjälp av min syster VeronikaP, hon har kommit med mängder med förslag. Jag har testat och det har varit så roligt. Vad mycket annorlunda kort det finns att göra.

Märta funderar högt i bilen: När mamma hade stor mage och var på sjukhuset då kom om Lilla Selma ut från snippan....

Här kommer mitt kort, vet inte riktigt vad man kallar det:Här är framsidan på kortet, ganska enkelt  men jag tyckte det räckte så.En liten närbild! Har faktiskt färglagt med akvarellfärger denna gång....När man drar i tagen så ploppar flickan upp. Där kan man skriva något!

Hos
Tesas Scrap och Annat finns hennes underbara kort där jag fick inspirationen till detta!

Ha en trevlig dag, Theresia

-stampavie challenge #16-

Jag tycker ju om allt som är sött och gulligt och hittade så många söta stämplar från stampavie. Jag hittade en skiss på Stampavies  Designteams blogg.
Det kändes kul att göra ett kort efter en skiss istället för att bara göra ett kort som jag alltid brukar göra man fastnar gärna i ett mönster annars...

I like anything sweet and cute, and found so many adorable stamps from Stampavie. I found "a sketch" on Stampavie Design Team Blogg.
It was fun to make a card from a sketch instead of just making a card as I usually do, you can easilly get stuck.

Här är skissen:
Här är mitt kort/ Here´s my card:och en liten närbild/ and a close up:Stämpeln heter Mouse-Bird-Ladybug-Cupcake och är ritad av Tina Wenke.

Hej och tack för att Du tittade in hos mig!

Thank you for visiting my blogg!

Theresia

-en liten liten ny flicka-

Märtas kompis har blivit storasyster och så har ju lilla Selma fått en kompis, en liten liten Ellen blev det. Till henne var jag ju tvungen att göra något sött. Så det blev ett par små skor i storlek "baby". 

Märta förälskade sig i skorna men undrade om jag inte gjort dem för små till Lilla Selma.... 

Undra om Lilla Selma kommer tycka om sitt namn när hon blir tre år, för i MÄrtas värld heter hon nog Lilla Selma. En sån liten mamma har hon blivit, hon passar upp på Lilla Selma hela tiden man undrar verkligen var hon får alla ideer från eller är det så jag gör och säger????

Lämna gärna ett spår så jag sett att just Du har varit här!
Ha det så bra Theresia

-cupcakes-

Ja jag har ju kommit in i ett pyssel period! Här pysslas det med allt jag kan hitta på såsom virkning, stickning, papperspyssel, sömnad, tovning, foto mm mm Sen är det ju väldigt gott att baka och laga god mat... glöm inte att kika in på min och min systers mat blogg systrarnas meny.
Den här bilden från Juli förra sommaren tycker jag är så härlig, Märta sitter på en liten liten dockstol, en docka får sitta på bordet... Den stora dockan har en av klänningarna som jag sydde den sommaren.

Nu harjag börjat att sy lite igen och nu blev det en cupkake. Jag har länge velat sy lite kakor, tårtor och bullar mm mm.

Visst ser den lite smarrig ut!! Fler sydda bakverk är i ugnen....

Vi var på en liten söndagsutflykt till Tidaholm där finns ett litet spinneri som man kan köpa ull, det fanns ull i alla färger det var fantastiskt att gå in där. Men jag fick bara med mig röd och vit ull som jag ska nåltova lite hjärtan mm. Nåltova är bra att göra framför tv´n.

Ha en bra vecka! Theresia

-plötsligt händer det-


Ja plötsligt händer det, efter ett drygt år kom min skaparlust tillbaka!


Jag har pysslat dag och natt (nästan). Jag började här en kväll att stämpla och måla lite motiv - på morgonen efter så när Märta kom till kontoret så kom hon till himmelriket.... så mycket roliga saker som jag hade plockat fram. Stämplar i oändlighet, fina små färger, glitterlim, blommor mm mm.
-Får jag plyssja med mamma frågade hon mig.
Så vi har pysslat ihop här några dagar. Hon har blivit väldigt duktig på att stämpla.

Jag har nu skapat framsidor till tändsticksaskar som ska säljas på en jullmarknad i
naturbyn i Långserud. Det är min syster VeronikaP som ska ha ett bord och stå och sälja. Jag har fått lite mersmak så kanske jag gör ett gäng till och är med på vår lilla julmarkanad här hemma i år...?Eftersom jag ska skicka dem på posten så har jag inte monterat fast dem på några askar! Det blir lite billigare med portot på det är viset.


Denna har Märta valt ut att ge till sin fröken på Klapp o Klang, hon går och spelar och sjunger med andra barn på medborgarskolan. Nästa gång är det uppvisning och avslutning för denna terminen.Kunde inte välja ut bara ett foto därav blev det så många bilder.

Jag och min syster har en matblogg ihop gå gärna in och titta för att hitta våra favoriträtter och bakverk på Systrarnas meny! Mycket gott finns det..

Ha en trevlig kväll - Theresia