-idag fyller vi år-

Ja så det kan bli, för två år sedan födde jag vår dotter Märta på min födelsedag. Vilken underbar gåva vi fick. Så idag har vi firat Märtas 2års dag och min 34års dag!

image266

Jag har haft en bra dag, tyvär så går dagen fort och nu är den nästan slut för detta året. Men jag har många minnen som kommer att leva med mig i många år.
Jag fick en jättefin klocka av min man även ett läckert silverhalsband med ett stort silverhjärta på. Jag älskar dig Jonas! Tack för en underbar dag trots allt...
Vi fortsätter att fira våran födelsedag på söndag då vi bjudit hit familjerna på middag!
Tack alla för trevliga gratulationskort och hälsningar! Det lever jag länge på.

Många kramar önskar lilla jag Theresia! 

-grattis SARA!-

Ja idag onsdagen 27/2-08 fyller en underbar tjej som heter SARA år. Hela familjen Claesson mest Märta önskar dig en jätte rolig födelsedag! Hipp hipp hurra för dig!!!
Detta kortet ska Märta och Jonas överlämna med ett litet paket imorgon efter dagis. Jag jobbar tyvär sent och kan inte följa med.

image265

Ja angående kortet så har jag liftat det ganska rejält från en underbar scrappare nämligen
Anzan, hoppas det var ok att jag liftade din senaste LO!! Ibland är det bara stopp och då var jag inne på din sida och fick iden... Ibland behöver man ispiration!! Synd att scannern tar färgerna för det ser lite annurlunda ut färgsmässigt!

Tack för mig idag och det var kul att JUST DU tittade in! Lämna gärna ett spår för det är kul att läsa... Klockan har hunnit att bli 21,29 och jag är förkyld igen...

-pysselträff-

Ja då var denna roliga lördagen över för denna gång! Vi hade ju en liten pysselträff här i Jönköping alldeles intill vättern, det var så roligt!
Jag han bara med att göra ett och ett halvt kort men det gör inget alls för det var så roligt att prata med alla.
Vi var ett gäng på 9 tjejer som alla har samma intresse och då är det så roligt att prata när alla förstår vad man pratar om! Tack alla för en jätte kul och trevlig lördag! Hoppas vi ses snart igen.

Jag träffade min DT kompis Lotta och det var riktigt roligt, så glad att jag lärt känna dig!

Här kommer mina två kort, som jag gjorde färdigt när jag kom hem...
image262
Tack snälla Annika för lånet av din stämpel och ditt alfabet, varför är det så mycket roligare att arbeta med nya saker??? Ett tack även till Lotta för jag lånande ju denna bubbliga ramen till cuttlebuggen..


image263
Petra ett Tack till dig med för jag fick leka lite med din WSD stämpel!


image264
Här är jag i full action att tillverka ett kort eller låtsas jag bara???

Många har frågat över den "bubbliga ramen" eller ska man säga foto mattan med den bubbliga kanten som ligger under motiven...
Det är en cokkie cutter dies som går att använda i Cuttlebuggen, märket heter Spellbinders och denna fins i Nestabilities collection. Superanvändbar enligt mig, jag har en fyrkantig men önskar mig gärna den rektangulära... hihi jag fyller ju snart år!

Ja det var nog allt för denna gången, klockan har hunnit bli 22,21.  Tack för att du tittade in på min sida och lämna gärna ett spår!

-på mitt köksbord och packat och klart-

Hej vad det blåser ute... det är nästintill storm!!! Japp jag har inte glömt mitt lilla köksbord, som denna veckan går i turkost!
Jag har värdens bästa arbetskamrater, Tack snälla Christina för de bedårande snödropparna jag fick av dig idag! De pryder nu vårat köksbord. Vi måste nog sätta lite lökar i höst! För här på vår tomt finns inga vårlökar alls.

image260

Japp imorgon bär det av på en liten pysselträff i Jönköping. Jag och Cathrin har pratat om detta sen vi var i väg på vännerträffen i höstas. Tro det eller ej men det är ju årsdagen på den första vänerträffen i morgon lördag.... och då ha vi en liten träff vid vättern istället. Tänk så det kan bli....

Ja packningen är ju inte mindre bara för det är på hemmaplan, detta är vad jag kommer att kånka på. Om någon vill så kom gärna och hjälp mig att bära mitt bagage... Min syster sa till mig att jag skulle ta med dig barnvagnsunderedet och kör väskorna på den....
image261

Ja nu ska jag fika lite och slöa framför tv´n så hej då och jag tackar för att du tittade in på min sida! Klockan är 20,32.

-min lilla kortutmaning-

Ja för någon vecka sedan annonserade jag om min lilla kortutmaning. Jag lottade fram fem namn av alla som ville vara medoch de som blev framröstade var SaGam, Lilla Anna, Lena Landis, Anita och Lisa N. Sen skickade jag ett paket till min syster VeronikaP och ett till min pysselvän Cathrin.
De fick varsitt paket med lite smått och gott: cardstock, mönstrat papper, uppstämplat motiv, band, snöre och lite dekorationer.
Sen var det bara att skapa! Materialet skulle vara en bas och det var frivilligt hur mycket de ville använda, det var även valfritt att lägga till något eget.

Vilka underbara kort och så olika men ändå så lika, med samma material.

Här kommer alla korten till och med före deadline, ja det blev ju några stycken...


Lilla Anna´s kort.
image248Lena Lansdi´s kort.
image249Cathrin´s kort.
image250


VeronikaP´s kort.
image258


Anita´s kort.
image251


Lisa N´s kort
image253SaGam´s kort nr 1
image255


SaGam´s lyckades att göra två kort av materialet, det var roligt!
image256Mitt eget kort, Theresias kort.
image257


Ja så var denna utmaning över och jag säger Tack än en gång! Många kramar Theresia klockan har blivit 21,47 så hej svejs och tack för titten!

-på mitt köksbord-

Ja jag har spånat på detta ett tag nu att jag ska ha en ny kategori på min blogg som heter "på mitt köksbord". Ungefär en gång i veckan ska jag visa hur mitt köksbord ser ut och då mest blommorna som står där. Jag ska nämligen unna mig den lyxen att ofta ha något litet blommande på bordet! Jobbar man i en blomsteraffär så får man unna sig det!
(Ja vi kan ju se hur länge jag kommer att hålla detta men två veckor ska jag nog klara av detta).

image243
Så här ser det ut just nu, jag fick ett så fint kort från Carina som är med i Poppes Designteam, en liten bukett med den ljuvaste fresian några körsbärskvistar och blåbärsris. Just nu som ni ser går det i grönt - jag tycker ju så mycket om vårgrönt! Märta har gjort den lilla ljuslyktan på förskolan (hennes första pyssel).

image246
Denna lilla bukett hade vi på bordet förra veckan med pärlhyacint, poppel och lite ginst. Jag doftade på buketten för att visa Märta att blommor doftar gott. Hon skulle ju göra detsamma som jag men istället för att dofta så blåste hon på blommorna...
Jag tycker detta är ett underbart foto på henne!

Så till slut ett litet kort som jag gjorde här om dagen.
image247
Stämpeln kommer från Whipper Snapper Design!

Var det någon som noterade att jag glömt att måla blommorna  på kortet nedanför... jo det var en som gjorde det men via telefon eller var det jag som sa det till henne???

Nu laddar vi för fullt för Alla hjärtans Dag på jobbet! Rosor rosor och rosor men inte behöver det alltid vara rött???
Många kramar Theresia!

-två spillbitskort och en utmaning-

Ja helgen springer ju alltid iväg så fort... jag har blivit lite bättre efter min förkylning, vilket jag är väldigt glad över!
Melodifestivalen var ingen höjdare denna gången tyckte inte jag, men ändå tittade jag färdigt.

Jag har gjort två kort med spillbitar - man samlar ju på sig en hel del! Det kommer nog att bli några spillbitskort till, för det var riktigt roligt när man väl börjat. Ett kort blev ju i riktigt sprakande orange färg - riktigt kul att ösa på med färger!


image240image241

Ja jag har blivit utmanad av
Lotta FRUH att berätta några sanningar om mig själv!

Regler: Den som blir utmanad skriver ett eget blogginlägg där den svarar på frågorna. I slutet av inlägget utmanar bloggaren nya personer...

Vad gjorde du för tio år sedan? Ja jag tror jag utbildade mig till florist i Borås..

Vad gjorde du för ett år sedan? Då var jag mamma ledig och njöt av att vara tillsammans med Märta varje dag! När hon sov kunde jag pyssla lite...

Fem snask du gillar? Choklad, Marianne, läkerol, bilar och ostkrokar.

Fem sånger du kan hela texten utantill? Ja det är inte många... jag kan några barnsånger typ Bä bä vita lamm, Blinka lilla stjärna, Krakel spektakel, Lilla snigel och Vem kan segla förutom vind.

Vad skulle du göra om du var miljonär? Ja om jag blev miljonär skulle jag betala av lånen, köpa ny bil, ha obegränsat med QK alfabeten, se till att mina nära och kära har det bra och en sak som är hemlig...

Tre dåliga vanor? Ja ibland fastnar jag allt för lätt vid datorn, jag har svårt för att säga nej och ibland gnäller jag över ingenting för vi har det ju så bra i sverige!

Fem saker du gillar att göra? Pyssla - skapa, Arbeta i trädgården, Arrangera blommor till en dukning, Läsa en bra bok och ibland ingenting.

Fem saker du aldrig skulle klä dig i eller köpa? Hmm vilken fråga... inte en aning!

Fem favoritsaker? Mina pysselsaker, mitt hem, dammugaren, tv´n, datorn!


Joho jag är klar så nu utmanar jag föjande personer: Cathrin (lessen vännen), VeronikaP, och LInda -knorrig!

Ha en trevlig kväll! Theresia

-en ny stämpel för mig-

Ja jag, Cathrin och Annika åkte på en shopping tur i tisdags då jag var ledig. På förmidagen var jag hos tandläkaren för att laga ett hål och jag fick visst hål i hela plånboken den dagen.

Vi besökte Anna på Handstämplat och där käpte jag denna Whipper Snapper Design stämpeln, kul med något nytt! Vi hade en trevlig dag så jag tackar för det trevliga sällskapet.

image239

Annika detta kortet gjorde jag med de papprena som vi valde tillsammans, jag är ju ingen turkos människa men jag lovade ju dig att prova på att göra med lite starkare färger. Vet du att jag är helnöjd med kortet! Jag vill göra flera med "konstiga" färger.... Jag gör ju mycket rosa, gröna kort! Kul att utmana sig själv!

Ha nu en trevlig helg! Kram Theresia och klockan är bara 18,23

-min lilla utmaning-

image237
Jag blev riktigt rörd när jag såg att det var så många som vill vara med i min lilla kortutmaning men tyvärr är det bara 5st som får chansen denna gången. Men jag tackar alla för visat intresse!

Ja klockan är slagen för någon timme sedan och jag har med hjälp av en slumpgenerator lottat fram de fem som får ett litet kortmakarpaket av mig.

De lyckliga fem blev:

Sara SaGam, Lilla Anna, Lena lenalandis, Anita och Lisa Nilsson.


Det vore ju bra om ni kan maila mig era adresser så att jag kan posta breven till er i helgen.

Det går bra att maila mig på theresia.claesson(@)home.se

Ja jag satt här i onsdags kväll förkyld och inte alls pigg, och det gick inte att göra någonting på bloggen, så ursäkta att det dröjde idag är det torsdag och jag är hemma och är förkyld! Kram.

-utmaning-


image238

Jag undrar om det är någon som skulle vilja vara med i en liten kortutmaning?

Utmaningen går ut på att jag skickar dig ett litet kortpaket med cardstock, mönstrat papper, uppstämplat motiv och lite dekorationer. Sen är det upp till varje kortmakare att skapa sitt personliga kort med de sakerna. När kortet är klart så mailar du mig bilden och jag lägger ut alla korten på min blogg. Jag kan stämpla motivet på antingen fotopapper eller akvarellpapper vad du önskar.


Skriv en kommentar om du vill vara med på utmaningen senast onsdagen den 6/2 kl 20.00.  Jag gör 5 st paket och om det är fler som vill vara med så lottar jag vem som får chansen.

Skriv inte om du inte tror dig hinna med detta, jag vill helst att detta ska göras inom en vecka efter att jag har skickat material till dig.


Hoppas att Ni tycker detta ska bli kul!

Ha en trevlig kväll! Kramar Theresia!


-blommor i överflöd-

Jag hittade en liten helg cybercrop på Pyssel.net och ensam som jag är på kvällarna så var detta en kul grej för mig. Jag har valt att vara med i en utmaning där man skulle använda blommor i överflöd...
 Så här blev mitt kort blommor blommor och blommor!!!

image236
Japp nu får jag skylla mig själv för klockan är 01,07 så nu ska jag somna fort innan Märta vaknar och Jonas kommer hem....