-betong-

Ibland när jag ser något i en affär som jag gärna skulle vilja köpa tänker jag till en andra gång... det där kan jag göra själv!
Just så var det med denna tavla jag såg i en affär. Den där kan jag göra själv och det kunde jag ju....

Det är så underbart att få arbeta med händerna och skapa saker. Jag älskar att SKAPA, det vet ju alla som känner mig. Jag har svårt att bara vara måste göra något och gärna många saker samtidigt... Jag är ju JAG!
I lördags kväll var vi på en höstfest i en loge och värdparet fick denna tavla utav oss. Vi hade en trevlig kväll med god mat och trevligt folk.  Desvärre åkte vi hem ganska tidigt då jag faktiskt har börjat att jobba igen och detta var min helg att jobba, sen var ju lilla Selma inte riktigt piggelin så vi tyckte lite synd om barnvakten! Tack snälla Susannah för att du passade våra barn!

Att börja jobba var hur kul som helst, komma ut och träffa lite folk så det var helt ok. Lite nervöst i början men det släppte efter ett tag.


Jag har fått en award från sötaste
Emelie tusen tack du är ju för härlig!Det här ska man nu göra:
- Kopiera awardbilden i bloggen för att visa att man fått den.
- Tacka och länka till den man fått den av.
- Nominera sju andra bloggare och länka till dem.
- Berätta sju intressanta saker om dig själv.

Här kommer mina sju "sanningar" om mig själv!

1, Har svårt att inte göra någonting. Måste göra något.

2, Har alltid funderat hur jag skulle se ut i svart hår, tycker att det är så snyggt! Vem vet....

3, Jag ska läsa Digital bildbehandling på distans nu på hösten och det är mina första högskolepoäng jag får! Så kul det ska bli. Kom ju även in för ett år sedan men glömde då att tacka ja.... öö måste man det...?

4, Älskar att plocka kantareller men definitivt inte äta dem... Jo jag äter om jag blir bjuden, men lagar inte själv.

5, Tycker om att damsuga, gör det varje dag... jag är som jag är...!

6, Har jobbat på kibbutz i israel när jag var yngre, fick då sitta i ett skyddsrum då det var oroligt där nere... Helt ok då volontärernas skyddsrum var nere i pubben!

7, Tycker om prickigt gärna i rött eller svart med vita prickar mmmm och allt som är gulligt.

Känns som de flesta har fått denna awarden så ni som känner för att göra den så varsågod!

Cathrin var precis inne på din sida och såg att du inte gjort denna så varsågod min underbara vän....
VeronikaP min kära syster du har ju inte heller gjort denna så nu väntar jag på några sanningar...


Ha en trevlig kväll och en bra början på veckan och glöm nu inte att skriva en gullig liten kommentar till mig så jag vet att just DU har varit här! Hör ju ofta att jag var inne på din blogg och tittade....

Theresia

-en liten katt-

En dag var jag väldigt uttråkad här hemma, Märta lekte med sin kompis och Selma vandrade mest omkring här hemma...

Och jag ja vad gör jag när barnen är fullt nöjda precis som det är? Jag måste ju passa på att göra något förutom att städa och damsuga (vilket jag älskar).
Jag bläddrar lite i min Tilda bok, där ser jag denna söta lilla katt som jag en gång skulle göra! Jag börjar att klippa och sy, morgonen därpå så är den lilla katten klar.

Märta som genast blev mamma till katten och hon bara älskar den. Hon leker ju ofta att hon är en katt...Här ser ni även den fantastiskt fina tapet som vi har i Märtas rum, den är ju bara så fin tycker jag. Jag ska fota lite i hennes rum så ni får se hela rummet någon dag. Tapeten kommer från PIP STUDIO.

Ha en härlig kväll, nu ska jag drick lite tee och njuta av lugnet här i hemmet. Imorgon är en ny underbar dag som vi ska fylla med mycket lek och skoj!

Theresia

-det blommar i min stol-

Vilken underbar dag det har varit idag! Solen har värmt och det har INTE regnat. En helt underbar dag med lite smak av höst i luften tycker jag.

I sommras såg jag någon som hade planterat blommor i en stol....  men då hade jag redan planterat mina sommarblommor i en kruka. Så iden fick vänta!
Nu när blommorna började se väldigt trötta ut efter allt regnande så tog jag tag i mitt stolprojekt!
Stolen fyndade vi på loppis för 35kr, lite fönsterfärg målade vi på då jag tyckte att stolen skulle vara fin vit till vår trapp.
Vi häftade dit hönsnät i botten lite skålformat så att det skulle få plats lite jord i sittsen, sen la jag dit lite platt mossa så att inte jorden skulle trilla ut.
Vi har ju i sommar bytt alla räcken på de tre trappor vi har och målat dem så trappan känns som ny. De svarta lycktorna brukar vi bara ha på vinterhalvåret men vi plockade alldrig ner dem i år...Fågeln som sitter i blomman har jag och Märta gjort av en gren tycker att den är lite rolig!När vi skulle måla stolparna som håller uppe vår balkong så var vi tvugna att plocka ner vår 4, den var väldigt gammal och grå.

Jonas sågade då ut dessa bokstäverna på min begäran. Det blev jättefint tycker jag, iden är inte min utan den tog jag från
Pyssellitens fina blogg.

Det är alltid så roligt med något som inte alla andra har!

Ha en bra dag. Theresia


-giro de Botttnarydia-

Ja då har vi avklarat den årliga cykelfesten i Bottnaryd. Vi hade en så trevlig dag med mycket god mat ocfh trevligt folk.

I korta drag går det ut på att man får ett kuvär där står det vem man ska cykla till och äta förätt. Man är två par förutom de som man blir bjuden till på varje bjudning. Totalt var det runt 60par som var med och cyklade. Vi som inte har bott här så länge är det ett jättebra sätt att lära känna nytt folk på. Sen cyklar man tillbaka till byn och får ett nytt kuvär där det står vem man ska äta huvudrätten hos osv... Man blir ju självklart tilldelad någon rätt att bjuda på hemma hos sig.

Vi blev i år tilldelade efterrätten.  Efter desserten hos oss åkte vil iväg med buss till en loge för dans.

Jag älskar ju att duka och planera det är en passion jag har, så här såg det ut iår....
Årets efterätt blev efter många om och men  HALLON OCH SALMIAKPARFAIT   receptet finns naturligtvis på
Systrarnas meny, det är ju min syster VeronikaP och min receptblogg!

Den var mycket lyckad!

Ha en bra dag och en liten kokmmentar är kul om du hinner....

Theresia