-Inte tittut-

Ja jag har gjort en Layout efter veckans skiss v.16, det är kul att jobba efter skisser tycker jag. Vissst är man begränsad men man har ju något att gå efter och så behöver man ju inte följa skissen helt. Det är en bra sida med nya skisser och inspiration varje vecka, kika in vettja!Märta var vid detta tillfället väldigt trött på min kamera... hon vägrade att vara med på fler fotografier. Så vi leker INTE tittut...

Idag har vi varit i badhuset i ulricehamn och badat, hela familjen. Jag hade tagit med mig kameran och skulle knäppa av några kort när tjejerna badade - tror ni inte att batteriet tog slut! Inte ett enda kort blev taget, så surt! Men vi hade en mysig stund. Jag och Lilla Selma gick upp lite tidigare ur vattnet för Märta ville ju bada lite till. Hon är som en liten fisk i vattnet. Så roligt att se eftersom jag aldrig lärt mig att dyka...

Vi har även sått minigurkorna till våra drivbänkar, vi förgror de inne lite tills det blivit varmare ute.

Ha en bra helg kramar Theresia

-lilla fröken solsken-

Nu har jag äntligen tagis lite bilder på lite Layouter som jag gjort till Märtas album. Ibland har man lite idetorka, så till den här LO´n har jag faktist liftat från Annyts Scrapkaos
Gillade verkligen hennes LO och jag ville göra något liknande.Märta är ca 1 1/2 år full med glädje och bus!

Idag har alla flickor i detta hushåll namnsdag.... så jag och Märta har firat med en bulle och lite saft ute! Lilla Selma fick desvärre bara titta på.

I lördags så skulle jag Märta min mamma och pappa åka till göteborg för att gå på Konghalla mässan, det kom något annat i vägen, mammaoch jag han vara på mässan ca en halvtimme innan vi fick åka hem igen.... Vi som skulle ha en mysig dag med mormor och morfar...  Så blir det ibland man kan inte styr över vissa saker! Märta fick magsjuka...
Jag läste något på Emelies blogg för ett tag sedan...

Tänk dig att det finns en bank som varje morgon sätter in 86 400 kronor på ditt konto. Det är inget fel. Insättningarna är lagliga och korrekt gjorda av en otroligt rik välgörare.

Men banken överför inte pengarna till nästa dag.

Varenda natt blir alla pengar som du inte använt den dagen borttagna från ditt konto.

Vad skulle du göra i ett sådant tillfälle?Självklart hade du använt alla pengarna den dagen de sattes in på  ditt konto, dag efter dag.

Och det roliga är att alla har vi ett sådant konto!

Men det är inte pengar som sätts in på ditt konto eftersom namnet på ditt konto är tid.

Varje dag blir du utrustad med 86400 sekunder.

Varje natt försvinner all den tid du inte utnyttjat.

Ingenting blir överfört till nästa dag och du kan aldrig använda något i förskott.

Varenda dag startas ett nytt konto för dig.arenda natt försvinner obrukad tid. OM du inte nyttjar dagens insättning så är det enbart ditt fel.

Det finns ingen väg tillbaka. Du kan inte övertrassera kontot i morgon!

Du måste leva i nuet och förbruka dagens insättning. Investera tiden smart så att du får bästa möjliga avkastning i form av hälsa, lycka och framgång.Tiden går.

Gör det bästa av dagen idag!


Ur boken "Vishetens pärlor"Sen måsta jag gratulera HV71 som tog SM GULD!

Ha det bäst kram Theresia


-en liten kille-

Märta och Lilla Selma fick en ny liten kusin i början av aprill. Han heter Oskar! Till honom gjorde jag ett kort eller egentligen gjorde jag två ett flick- och ett pojk kort... Det blev ju en liten kille så då skickade vi iväg det blå kortet.

Vi har inte sett lilla Oskar än, vi har haft fullt upp och barnen här har ju varit lite krassliga till och från. Men snart ska vi väl åka och hälsa på!Tack till snälla
Emelie för motivet!

Nu har vi två små sötnosar här som behöver lite omvårdnad då de är lite dåliga i magen......

Ha en trevlig söndag! KrAM Theresia

-grattiskort-

Ja för någon vecka sedan så fyllde Märtas och Lilla Selmas kusin Kalle 2år, till honom gjorde jag ett kort med många många flugor på.
Stämplade och maskade gjorde jag i massor hemma hos mina föräldrar i påskas. Jag lånade min
systers stämplar - det var ju faktiskt hennes ide att maska ihop flugan till en irriterande svärm....
Vi hade väldigt roligt när vi maskade och målade dem i alla glada färger! Jag har använt hennes promarker pennor till färgläggningen och i ögonen har jag  3d lackat för fullt!Som alltid så tappar kortet sin lyster i scannern - men så är det, bara att gilla läget!

Nu ska jag sätta mig i tv fåtöljen för att se matchen mellan HV och Djurgården! Heja heja hejaheja HV!

Ha det bäst kram Theresia

-en lite fågelhok-

Idag är det riktigt kallt och blåsigt ute, undra vart värmen tagit vägen. Jag är hemma hos mina föräldrar och här i trädgården blommar vitsipporna för fullt. Det är så fint!

Vi håller på att tapetsera för fullt hemma i Märtas nya rum, det är nu bara fondväggen kvar och så ska vi lägga nytt golv då plastmattan har gjort sitt.

Jo vad bra ni gissade för Märta hade glömt att chalka kanterna på sitt kort! Tycker att det var så gulligt - kantrera!


Så här blev min lilla fågelholk som jag gjorde av mallen som jag fick av snällaste
Petra!
En liten ask har jag gjort med.Så nu ska vi snart äta, skönt att slippa laga mat ibland och bli lite bortskämd!
När vi kommer hem så ska jag träna spinning. Sen jag började med det så har livet blivit så mycket lättare. Jag känner mig så pigg och glad!


-hipp hipp HURRA-

För idag fyller Märta o Lilla Selmas kusin Axel år!!! Hoppas att posten sköter sitt så att paketet kommer fram!

Här är kortet som jag gjorde till Axel, jag gjorde den på träffen på Hildas rum.

Vi njuter av vädret, jag har ju väldigt svårt att vara inne när det är fint väder ute. Är vi hemma så är vi ute...

Märta pysslar gärna en stund innan det är sängdax på kvällarna, en kväll så berättade hon att hon glömt att "kantrera" sitt kort.....
Vad var det hon menade??? Någon som har en gissning?

Nu ska vi ut i solen igen... Är man ledig så är man. Kram Theresia

- kalasdax-

Ja så är det nu premiär för Märta att gå på sitt första kalas själv. Det är stort i hennes lilla värld. Paketet hade hon bra gärna velat ha själv som inehöll en Hello Kitty ritbok och färgpennor. Jag sa till henne att hon hade ju en nästan lika dan. Men då fick jag till svar att i hennes bok var det redan ritat i....

En stolt liten tjej promenerade bredvid mig i morse hem till Lilly.När vi hämtade henne ville hon inte går hem. Hon hade haft väldigt roligt! Under tiden som hon var på kalas så han jag och Jonas tapetsera 3våder i Märtas rum. Idag med rätt lim!

Ha en trevlig kväll Theresia

-Jag o Märta-

Ja en dag så satt jag här och pysslade, då kom Märta o såg vad jag gjorde. Hon ville med måla en bolompa drake så jag plockade fram papper o färg till henne. Hon ville ha samma papper som jag...
Visst har hon sneglat på mitt kort o lite har jag hjälpt henne.
Så stolt är jag över hennes fina kort!Jag fick hjälp med att gräva upp jorden sorkfesten som pågått under vintern av min vän Pernilla - Tack Tack, det är så mycket roligare att göra det tillsammans...

Hej svejs Theresia

-en kopp gräs-


Oj min rubrik kan ju misstolkas...  Hittade dessa underbara tekoppar på loppis förra året, visst blev det fint med påskgräset i! Märta har skött om och vattnat sitt gräs som det nu kryper kycklingar i! Koppen står nu på vårt köksbord och ser fin ut!
Vi är nu hemkommna efter en härlig helg hos mina föräldrar, min syster och hennes familj var där och min lillebror. Så det var fullt hus kan man säga.
Jag och syster passade på att stämpla och färglägga lite motiv som hon hade med sig. Det blev en massa insekter och då menar jag massor. Vi hade väldigt roligt och nu är det nästan lite ensamt utan dem....


Vi anmälde oss till en träff i höst, det ska bli jättekul att gå på en storträff igen!Ha en trevlig kväll! Theresia

-Glada påskpåsar-

Helt plötsligt kom jag på att jag skulle överaska Märtas fröknar på förskolan, det är ju påsk och vad passar inte bättre än en liten påskgodispåse. Det gick av bara farten när jag tillverkade dessa små påskpåsar. Det var riktigt kul att göra dem.
När Märta såg dem på dagis undrade hon om påskharen hade gett något till henne med....

Nu har nästan all snö tinat bort från vår tomt så nu syns bara alla sorkhögar som kommit under vintern och det är många..... varför just på vår tomt???

Sist men inte minst vill jag gratulera min älskade Jonas på hans födelsedag idag!!! Jag och Märta bakade en födelsedagstårta i miniatyr, hjälpen försvann desvärre så jag fick baka klart den själv. Men hon kom springande när jag blockade fram karamellerna och strösslet då var det roligt igen..Älskar dig Jonas!

Ha en bra dag, Theresia